Кротоне - Милан, мач от 34-ия кръг на италианската Серия "А", стадион "Ецио Шида", днес от 16:00 часа българско време

Гледайте мача на живо ТУК!

Групата на Милан

Вратари: Донарума, Плицари, Сторари

Защитници: Калабрия, Гомес, Палета, Ванджони, Сапата, Дзукети

Халфове: Бертолачи, М. Фернандес, Хонда, Куцка, Локатели, Монтоливо, Пашалич

Нападатели: Бака, Лападула, Сусо, Окампос, Деулофеу, Кутроне

Наказани: Соса, Де Шилио
Контузени: Бонавентура, Абате, Антонели, Романьоли

Прогнозата на Gol.bg:

Милан продължава борбата за място в Европа с гостуване на борещия се за спасение Кротоне. Наглед не особено тежък мач за "росонерите", но именно срещу такива съперници, които предимно се защитават, се мъчат най-много.

Справка - загубата в миналия кръг от Емполи (1:2), а малко преди това равенство с последния в класирането Пескара (1:1). Още повече Кротоне се възроди последния месец и нареди три победи и равен, като вече е само на 5 точки от спасението.

Отборът на Винченцо Монтела има нужда от задължителни три точки след издънката си преди седмица, за да поддържа разликата от поне две точки пред преследвача Интер.

Милан доста окапа в защита след последния си мач, което наложи треньорът Винченцо Монтела да попълва групата с юношата Дзукети. Освен контузените Романьоли, Абате и Антонели, с наказание е Де Шилио. В средата на терен липсва трайно контузения Джакомо Бонавентура, а Хосе Соса е наказан.

В лагера на Кротоне няма никакви проблеми и Давиде Никола ще се мъчи да излъже именития съперник с обичайната си схема 4-4-2, като големите надежджи за голове са към нападателното дуо Трота и Фалчинели.

В двата мача досега Кротоне доста измъчи Милан. Есента "росонерите" измъкнаха трудна победа 2:1 с късен гол на Лападула. Предния сезон пък двата тима се срещнаха в турнира за Купата на Италия, когато Кротоне добута двубоя до продължения, в които загуби 1:3.

Сега със сигурност ще опита да измъкне нещо от фаворита на хартия. На "Ецио Шида" вече падна другата миланска глава - Интер падна лошо 1:2. Така че се очертава доста тежък мач за Милан, който е доста уязвим в защита и ще трябва да се развихри в нападeние, ако иска да си тръгне с успех.

Голове в двете врати изглеждат сигурни, а няма да е голяма изненада, ако Кротоне измъкне точка.

Резултат: 1:1