Ботев Гълъбово – Левски, мач от 1/16 финалите на Купата на България, ст.: "Тейси Арена", Стара Загора, начало: 19.00 часа, на живо в Gol.bg

Групата на Левски за мача:

Вратари: Митрев, Любенов

Защитници: Яблонски, Пиргов, Ейолфсон, Горанов, Орачев

Халфове: Белмонт, Прохазка, Найденов, Ангелов, Панайотов, Гомес, Вутов

Нападатели: Буш, Мапуку, Кабрал, Боримиров

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Ботев Гълъбово и Левски за първи път в историята ще се изправят един срещу друг, като до момента не са се срещали дори и в контрола.

Очаква се треньорът на "сините" Делио Роси да пусне трите последни нови попълнения от 1-ата минута срещу втородивизионния отбор. Това са защитникът Холмар Ейфолсон, халфът Антони Белмонт и крилото Жерсон Кабрал, който обаче може да се появи и от пейката. Давид Яблонски и Жорди Гомес ще получат почивка, а аут заради контузии са голямата звезда Габриел Обертан и сръбският бранител Милош Цветкович. На върха на атаката ще се завърне Жуниор Мапуку, който остана резерва при успеха с 2:0 над Септември по здравословни причини.

Срещата ще бъде по-специална за трима играчи на Ботев, които са израсли на "Герена". Това са Емил Колев, Емилиян Зотев и Иван Цачев, като се очаква първият и последният да стартират срещата. Единственият проблем пред треньора Светослав Тодоров е отсъствието на контузения Милен Митев, който претърпя операция на кръстни връзки. Гълъбово определено не се намира във върхова форма и няма победа във Втора лига от 19 август, когато смаза Литекс с 3:0. Последва загуба с 1:3 от Локомотив Горна Оряховица и две последователни равенства – 0:0 с Царско село и 2:2 със Созопол.

Под ръководството на Делио Роси пък Левски демонстрира грамотен футбол, а Купата на България е възможност за пряк път до участие в Европа през следващи сезон. Победителят със сигурност ще стане ясен днес, като по регламент могат да се играят допълнителни 30 минути при равенство и евентуално дузпи. Подобен сценарий ще е кошмарен за Левски, но според нас едва ли ще се стигне до него и "сините" ще стигнат до резонна победа.

Прогноза: Ботев Гълъбово – Левски 0:3