АПОЕЛ Никозия - Борусия Дортмунд, мач от група "Н" на Шампионската лига. Стадион "GSP", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Борусия Дортмунд:
Вратари: Бюрки, Вайденфелер
Защитници: Сократис, Бартра, Топрак, Толян, Загаду, Шмелцер, Загаду, Суботич
Полузащитници: Кастро, Вайгъл, Пулишич, Кагава, Шахин, Гьотце, Дахуд, Ларсен
Нападатели: Обамеянг, Исак, Филип, Ярмоленко
Контузени: Дурм, Пишчек, Роде, Ройс
Назад с подготовката: Герейро, Шюрле
Под въпрос: Шмелцер

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Борусия изненадващо се превърна в аутсайдер в групата, след като записа тежки поражения с по 1:3 от Тотнъм навън и от Реал Мадрид като домакин (първи успех за испанския колос в Дортмунд от цели седем опита).

Момчетата на Петер Бос се нуждаят от задължителна победа, ако искат да бъдат в позиция за излизане от трудната група, но кипърците (с контузения Живко Миланов в редиците си) играят солидно на свой терен.

АПОЕЛ има само две поражения в последните си 12 домакинства в европейски клубни турнири, записвайки цели девет победи във въпросните срещи. В осем от последните си десет домакински мача в Европа тимът дори не е допускал попадение във вратата си.

В същото време Борусия има само една победа в последните си седем мача в Шампионската лига и изпитва сериозни трудности на чужд терен. При успех тази вечер Дортмунд ще изкове своя успех №50 в турнира на богатите.

Двата отбора излизат за първи път един срещу друг, като кипърците имат едва една победа и едно равенство в 16 мача с германци. "Жълто-черните" пък никога не са играли срещу отбори от острова на Афродита.

Сериозните проблеми на Борусия в защита лъснаха в дербито с РБ Лайпциг, загубено насред Дортмунд с 2:3. Така и в третия си голям мач този сезон възпитаниците на Петер Бос пуснаха три гола във вратата си, но днес са изправени до стената и ще заложим на техен успех.

 

Резултат:  АПОЕЛ Никозия - Борусия Дортмунд 1:2

 

Участвайте в играта на Gol.bg с прогнозите и печелете награди!