Байерн Мюнхен - Пари Сен Жермен, двубой от група "В" на Шампионската лига. Стадион "Алианц Арена", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Улрайх, Щарке, Фрюхтъл
Защитници: Хумелс, Боатенг, Алаба, Зюле, Кимих, Рафиня, Фридъл
Полузащитници: Толисо, Мартинес, Видал, Рибери, Руди, Хамес, Коман, Бенко
Нападатели: Мюлер, Левандовски, Врийдт
Контузени: Нойер, Тиаго, Робен, Бернат

Групата на ПСЖ:
Вратари: Ареола, Трап
Защитници: Силва, Маркиньос, Кимпембе, Алвеш, Курзава, Берчиче, Мюние
Полузащитници: Верати, Рабио, Ди Мария, Дракслер, Пасторе, Ло Селсо, Нкунку
Нападатели: Кавани, Мбапе, Неймар
Контузени: Декамп, Мота, Моура, Бен Арфа

Гледайте мача на живо в интернет ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Байерн посреща ПСЖ в търсене на реванш за горчивото класическо поражение на френска земя през септември, което се оказа и лебедовата песен за бившия треньор на германския колос Карло Анчелоти.

Баварците се нуждаят от гръмка победа, ако искат да завършат на върха в групата си, но пък и второто място не изглежда толкова плашещо, с оглед факта, че така ще бъде избегнат европейския шампион Реал Мадрид на жребия за елиминациите.

До момента ПСЖ и Байерн имат седем официални мача помежду си и всеки един от тях е бил част именно от груповата фаза на Шампионската лига. Само веднъж домакинът не е успял да спечели и французите водят с 5:2 успеха, при голова разлика е 11:8.

Като изключим мача през септември, за последно двата тима мериха сили през сезон 2000/01, в края на който мюнхенци триумфираха в надпреварата. Парижани спечелиха с 1:0 след гол на Лерой в последната минута, но на реванша загубиха с 0:2. Първото попадение за германците тогава беше дело на настоящия им спортен директор Хасан Салихамиджич.

За да излязат първи от групата си, германците се нуждаят от успех с четири гола разлика. Те обаче вече са побеждавали този противник с такава разлика (5:1) в мач през 1997 година, когато по два гола вкараха Джаване Елбер и Карстен Янкер.

Освен това баварците са истинска сила на свой терен, печелейки последните си 11 домакински мача в турнира от груповата фаза, при голова разлика 36:2. Ако броим и двубоите от елиминациите, мюнхенци са спечелили седем от последните си 16 домакинства в надпреварата с поне четири гола разлика.

До момента петкратният европейски клубен шампион има 17 победи и пет равенства от 32 срещи с французи в Европа, а на свой терен е още по-впечатляващ с 10 успеха и две равенства в 15 мача. Последните три гостувания на френски клубове в Мюнхен не им донесоха никакъв успех. Ще заложим за победа на домакините, но тя едва ли ще бъде чак толкова изразителна.

 

Резултат: Байерн Мюнхен - ПСЖ 2:1

 

Участвайте в играта на Gol.bg с прогнозите и печелете награди!