Уест Хям - Челси, двубой от 12-ия кръг на Висшата лига, стадион "Ъптън Парк", Лондон. 19:30 часа българско време.

Групата на Челси за мача:

Вратари: Чех, Шварцер
Защитници: Иванович, Коул, Луис, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Бертранд
Полузащитници: Есиен, Рамиреш, Лампард, Мата, Оскар, Микел, Шюрле, Де Брюйн, Азар, Вилян
Нападатели: Ето'о, Ба, 

Контузени: Торес, Ван Гинкел

Прогноза на Gol.bg:
Челси в последно време отново демонстрира лек спад във формата си, както бе и преди няколко седмици. За това отборът ще се опита днес да постигне победата на всяка цена, за да се реваншира на феновете си за издънките срещу Уест Бромич и Нюкасъл.

Домакините от Уест Хям са сериозно разтърсвани от кадрови проблеми за това градско дерби и техният мениджър Сам Алърдайс няма да може да разчита на една камара футболисти.

Сред контузените, които ще пропуснат мача, са Каръл, Петрич, Рац, Рейд, Тейлър и Ваш Те, като практически отборът е почти без атака, тъй като трима от нападателите на тима са с травми, а сред тях е и единственият нападател, който е отбелязъл голове за тима. Става въпрос за Рикардо Ваш Те.

Освен това под въпрос са Колинс и О'Брайън. За гостите с контузии са Торес и Ван Гинкел, но Моуриньо ще може да разчита на всички други основни футболисти.

Челси има голямо предимство в последните пет преки двубоя срещу този противник, като "Сините" са постигнали 4 победи и са загубили само веднъж.

Уест Хям не се намира в никак добра форма и отборът е записал 1 победа, 2 ремита и 2 загуби за последните си пет мача от всички турнири.

"Сините" от своя страна са с 3 победи, 1 реми и 1 загуба за същия брой срещи, като издънките на тима са от последните три мача. 

Успокояващото за Челси е, че отборът играе добре при гостуванията и има 4 победи в последните си 5 визити, макар че тук става въпрос за лондонско дерби.

Като цяло отборът на Моуриньо притежава доста по-голяма класа от своя противник и едва ли ще допусне елементарна грешка в този мач.

Нашата прогноза е минимален успех с едно единствено попадение за Челси.

Резултат: Уест Хям - Челси 0:1