Амбициозният тим на Манчестър Сити изпусна победата в редовното време срещу американския Лос Анджелис Галакси на Дейвид Бекъм в поредната контрола на "Гражданите" от предсезонното турне на тима в САЩ.

Двата отбора завършиха при резултат 1:1 в редовното време и не излъчиха победител в него, макар че отборът на Роберто Манчини имаше тотално превъзходство в самия мач.

Все пак обаче след края на срещата се стигна до изпълнение на дузпи, при които по-точни бяха футболистите на английския тим и стигнаха до успеха със 7:6.

Не може да не се отбележи, че поредна скандална проява направи италианският национал от състава на Сити Марио Балотели.

Младокът вкара попадението за своя отбор, но си направи тотална гавра с противника, след което бе заменен от Роберто Манчини. На всичкото отгоре бившият футболист на Интер се опълчи на своя треньор при смяната и двамата здраво се скараха.

Двубоят иначе започна с превъзходство на Сити и тимът от Манчестър натисна домакините от Лос Анджелис, а резултатът от това не закъсня.

Марио Балотели бе точен от дузпа в 20-ата минута и даде предимство на своя тим, но само няколко минути след това италианецът вбеси както Роберто Манчини, така и съотборниците си.

Той излезе сам срещу вратаря на Галакси, но вместо да отправи хубав удар и да се разпише, младият нападател се изгаври с противника и се опита да вкара топката с пета.

Това от своя страна вбеси съотборниците му и Роберто Манчини и италианецът веднага го замени с английския национал Джеймс Милнър.

Специалистът веднага се скара на Супер Марио за несериозното му отношение към срещата и показването на неуважение към противника.

Балотели обаче не му остана длъжен и започна да му ръкомаха, а след това си изкара гнева на едно шише вода, когато седна на резервната скамейка.

Домакините иначе стигнаха до изравнителен гол в 53-ата минута, като попадението бе дело на Макий, който елегантно прехвърли Джо Харт.

Не може да не се отбележи, че травма в срещата получи левият бек Гаел Клиши, но за щастие тя не се оказа сериозна и той продължи да играе.

ЛА Галакси - Манчестър С 1:1 (6:7 след дузпи)
0:1 Балотели 20' д.
1:1 Макий 53'