Агентът на аржентинския нападател на Манчестър Сити Карлос Тевес - Киа Джорабчян, защити своя клиент от нападките на Роберто Манчини.

Италианският специалист обяви на пресконференцията след мача от Шампионската лига между "Гражданите" и Байерн, че нападателят не е пожелал да влезе в игра като резерва.

Той отсече, че Карлитос никога повече няма да играе за Манчестър Сити, докато той е треньор на отбора.

Джорабчян обаче смята, че подходът на Манчо е твърде директен и не пропусна да сравни методите му в това отношение с тези на Арсен Венгер и сър Алекс Фъргюсън.

"Това е може би до голяма степен някакъв конфликт между двамата", коментира бизнесменът с ирански корени пред таблоида "Мирър".

"Видяхте какво се случи през лятото. Имаше други футболисти от големи отбори, които не искат да играят за клубовете си. Ще дам само няколко примера - Сеск Фабрегас, Самир Насри, Лука Модрич ... Списъкът от такива футболисти не е толкова, къс. Напротив, има още имена", добави той.

"През лятото някои футболисти подадоха молби за трансфер, отказаха да пътуват и да играят с отборите си. Мисля, че това е проблем като цяло. Арсенал например продаде Насри и Фабрегас, след като двамата искаха да сменят обстановката"

"Искам да вмъкна само, че в тези ситуации мениджърите на отборите са се справили много по-различно и са имали съвсем друг подход в сравнение с този на Манчини. Сър Алекс и Венгер биха се справили добре в  такава ситуация, докато Манчо е твърде директен", каза Джорабчян.

"Роберто е напълно различен от Фърги, Венгер и дори от Карло Анчелоти, с който са сънародници", каза още импресариото.

Той твърди също така, че интервюто на Тевес след мача между Сити и Байерн буквално е изгубено в превода.

Бизнесменът даде да се разбере, че той вярва на неговия клиент и според него не е възможно Тевес да лъже в ситуацията.

"Ако един клуб не разполага с много добър преводач, който може да се справи отлично с работата си, това наистина е голям проблем", коментира агентът.

"Карлос никога не е отказвал да играе за клубовете си и той винаги е готов да помогне и да се раздаде на 100 процента" завърши той.