Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини настоя, че иска да направи неговия отбор най-добрият в света.

Действащият контракт на италианеца с "Гражданите" изтича през 2013 година, но въпреки това бившият треньор на Интер иска да остане за по-дълъг период от време на "Етихад Стейдиъм".

Той е доволен от напредъка, който бележи отборът под негово ръководство. През миналия сезон Сити успя да пробие в челната четворка и да спечели Купата на Англия.

По този начин тимът сложи край на дългото проклятие, без спечелен трофей. Отборът не бе печелил нищо, преди да вземе ФА Къп, от цели 35 години.

Италианецът смята обаче, че "Гражданите" могат да постигнат много повече и обяви, че иска да бъде мениджър на отбора най-малко още четири години.

"Бих искал да остана в тима за много години", коментира бившият треньор на Интер Милано, цитиран от английския таблоид "Мирър".

"Започнах работа в клуба преди две години и с доста усилия успях да създам добър и конкурентноспособен отбор", добави специалистът.

"Иска ми се да бъда в отбора поне за още три-четири години, защото в момента Манчестър Сити е сред най-добрите клубове в света", каза още той.

"Аз обаче бих искал отборът ми да е номер 1 и да бъдем още по-силни, отколкото сме в този момент", не пропусна да отбележи италианецът.

Манчини не веднъж и два пъти е споделял, че иска някой ден да се завърне в своята родина Италия и да поеме националния отбор на страната си или някой голям клуб, като например Ювентус.

Бившият треньор на Интер обаче призна, че този момент изобщо не е близо, тъй като в момента се чувства много щастлив в сегашния си клуб.

"След края на сезона аз ще се прибера в Италия, но не за постоянно"

"Чувствам се много щастлив в Манчестър и искам да остана в отбора. Във футбола обаче нещата могат да се променят много бързо. Ние обаче се справяме добре и съм доволен от  това, което показва моят отбор като игра"

"Договорът ми не е толкова важен, тъй като имам контракт за този сезон плюс за още един", завърши Манчо.

Днес специалистът ще изведе своя клуб срещу испанския Виляреал в двубой от Група А на Шампионската лига.