Нападателят на италианския шампион Милан Робиньо посъветва своя сънародник и съотборник Алешандре Пато да остане на "Сан Сиро".

В последно време Патока е свързван с трансфер във френския ПСЖ и дори преди няколко седмици неговият агент призна, че парижкият клуб е интересна опция.

Бившият играч на Реал Мадрид и Манчестър Сити коментира и постоянните спекулации, че Карлос Тевес може да бъде привлечен в отбора.

Преговорите между "Росонерите" и "Гражданите" за аржентинския нападател вече са в ход и може да се очаква, че скоро Карлитос ще облече фланелката на Милан.

"Играл съм с Карлос в Сити и мога да гарантирам, че той е страхотен футболист", заяви Робиньо пред "Кориере дело Спорт".

"Колкото до Пато, бих го посъветвал да остане тук в Милан. Мисля, че той може да спечели "Златната топка" като играч на нашия отбор", добави той.

Кариоката обяви и собствените си амбиции. Той иска да стане в един от най-добрите футболисти в световен мащаб.

Той вярва, че ще бъде един от най-добрите нападатели в днешно време, ако бъде по-настоятелен пред гола.

27-годишният нападател направи един от пропуските на сезона срещу Дженоа и си навлече доста критики заради него.

"Мама мия, аз не можех да спя след този пропуск срещу Дженоа. Трябва да бъда по-настоятелен пред гола. Сигурен съм, че ако бележа по 15-20 попадения на сезон ще бъда сред най-добрите нападатели", завърши Робиньо.