Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини си надява победата с 4:0 за ФА Къп срещу Лийдс да даде импулс на "гражданите" в оставащите мачове до края на сезона в английската Висша лига.

"За нас наистина бе много важно да спечелим този двубой и е доста по-лесно, когато отбележиш два гола в първите 20 минути на срещата", сподели Манчини, цитиран от вестник "Манчестър Ивнинг Нюз".

"ФА Къп е трудно състезание и доста елитни отбори вече отпаднаха от турнира. Всеки играе като в Шампионската лига. Става трудно, щом не играеш концентрирано. Затова ФА Къп е важен турнир, защото трябва да дадеш 100% от себе си във всеки мач, за да вдигнеш трофея."

"Ако Серхио Агуеро вкара доста голове до края на настоящата кампания, значи първенството не е свършило", допълни с огромна доза оптимизъм италианецът, чийто тим е на цели 12 точки зад лидера Манчестър Юнайтед.

"Ако Серхио и останалите ни нападатели продължат да вкарват голове, всичко е възможно. Трябва да сме уверени. Назад сме с 12 точки, като в три мача загубихме седем пункта. Това може да се случи на всеки отбор, защото играем много мачове."

"В момента Манчестър Юнайтед заслужава да е на върха, защото досега този отбори игра по-добре от нас. Юнайтед вкара повече голове от нас."

"Нарушението за дузпата не се видя добре от пейката ни. Не го видях. Все пак мачът свърши 4:0 в наша полза и не смятам, че ние им дадохме много шансове да вкарат."

"Смятам, че крайният резултат е справедлив. Нямам представа дали имаше дузпа, ще я видя на повторение, защото нищо не мога да кажа в момента."