Манчестър Сити най-вероятно ще бъде без Давид Силва за следващите си два мача, тъй като испанецът лекува разтежение в бедрото.

Мениджърът Мануел Пелегрини обяви, че той със сигурност ще пропусне гостуването в Стоук, а почти сигурно и мача с Виктория Пилзен от Шампионската лига във вторник. Очакванията са Силва да се завърне за дербито с Юнайтед на „Етихад“ другата неделя.

„Ще следим през следващата седмица състоянието му и ще видим как се чувства. Надяваме се, че за дербито ще бъде готов“ коментира Пелегрини, за когото все пак има и добри новини.

Капитанът Венсан Компани е възстановен от своята травма, но също няма да играе на „Британия“. Белгиецът пострада в първия мач за сезона срещу Нюкасъл, но в Сити няма да рискуват.

„Компани е добре, но няма смисъл да рискуваме като го пуснем в 3 мача за една седмица. Необходими са му още 2-3 дни, за да бъде на 100%“ изтъкна чилийският мениджър.

Майка Ричардс все още лекува разтежение, а и Гаел Клиши има оплакване, така че няма да играе в Стоук и ще бъде заменен от Александър Коларов.