Голмайсторът на Манчестър Сити Серхио Агуеро ще пропусне утрешния двубой срещу Астън Вила.

Мениджърът Мануел Пелегрини реши да не рискува с включването в игра на аржентинеца, който миналата неделя получи лека травма в градското дерби с Юнайтед. Той ще бъде запазен за предстоящия сблъсък с Байерн Мюнхен от Шампионската лига в сряда.

„Агуеро завърши дербито с лека болка. Не смятаме, че е нещо сериозно, но смятаме, че рискуваме твърде много ако той играе 3 мача за седмица. За двубоя с Байерн обаче ще бъде напълно готов“ заяви Пелегрини, който не използва Кун и срещу Уигън за Купата на Лигата.

Полузащитникът Давид Силва също няма да вземе участие в сблъсъка с бирмингамци, въпреки че се очакваше да се върне доста по-скоро. Испанецът пропусна предишните 4 срещи и е под съмнение за двубоя с баварците.

Пелегрини обяви, че не мисли за мача с Байерн, въпреки че преди 2 седмици преди сблъсъка с Виктория Пилзен, направи 6 промени за визитата на Стоук и мачът завърши 0:0.

„Сигурен съм, че никой в тима не мисли за другия мач. Срещаме силен съперник и трябва да сме на ниво, за да успеем да го победим“ изтъкна още босът на Гражданите.