Въпреки че разби Арсенал с 6:3 и продължава да помита всичките си съперници у дома, мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини не е напълно доволен. 

Гражданите се приближиха на 3 точки от върха в класирането след успеха над Артилеристите, но специалистът смята, че отборът му има какво да подобрява. 

„Не мисля, че това бе най-добрият ни мач, просто защото Арсенал вкара 3 гола, което бе твърде много предвид положенията, които имаха. В атака действахме солидно. Дори имахме още 4-5 ситуации, в които можехме да отбележим. В това отношение съм доволен, но трябва да продължим да се подобряваме, защото има доста елементи, в които да се справяме на по-високо ниво” заяви Пелегрини. 

„На този етап не мислим за титлата, защото битката ще бъде между 5-6 отбора и ще бъде много оспорвана. Нашата философия е атаката и това няма да се промени. При това положение можеш да запазиш суха мрежата си, но трябва да знаеш как да се браниш. Затова бих бил много по-доволен на триумф с 6:0, вместо с 6:3” добави той. 

„Много се радвам за силното представяне на Фернандиньо. Той е типичен бразилски халф – бърз е, но в същото време борбен и техничен. С Яя оформиха отличен тандем и според мен става по-добър с всеки мач. Като цяло халфовата ни линия е на много високо ниво” каза още Пелегрини. 

Лошата новина бе контузията на Серхио Агуеро, който напусна веднага след паузата и може да отсъства известно време. „Очакваме диагнозата на лекарите. Серхио има проблем в прасеца, но за момента не знаем колко седмици няма да играе”.