Жребият за полуфиналите за Купата на лигата в Англия размина фаворитите Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. Те ще могат да се срещнат на финала, ако продължат напред. Червените дяволи ще играят със Съндърланд, а Гражданите срещат Уест Хям.

За разлика от мачовете до сега, полуфиналите са в два мача на разменено гостуване. Юнайтед гостува на "Стейдиъм ъф Лайт" в първата среща, а е домакин на реванша. Сити пък е домакин в първия мач, а след това гостува на Уест Хям. Мачовете са съответно на 7-8 януари и на 21-22 януари.

Съндърланд е играл само веднъж на финал за Купата на лигата - през 1985 г., когато губи от Норич с 0:1. Манчестър Юнайтед е на полуфинал в надпреварата за 13 път. Единствено Астън Вила, Арсенал и Ливърпул имат повече (по 14). Червените дяволи имат 8 финала, от които са спечелили 4. Последният път бе през 2010 г. срещу Астън Вила.

Уест Хям има два финала в историята си и двата завършили със загуби. Първият е през 1970 г., когато Чуковете падат от Уест Бромич Албиън с общ резултат от двата мача 3:5. През 1981 г. пък Уест Хям отстъпва на Ливърпул на финала с 1:2.

Манчестър Сити има 3 финала и е печелил купата два пъти, но всичките са през 70-те години на миналия век.

Финалът на Кепитъл Уан Къп е 2 март на "Уембли".