Защитникът на Манчестър Сити Пабло Сабалета призова съотборниците си да не изпадат в паника след поражението от Челси снощи. 

Гражданите паднаха с 0:1, след като бяха надиграни от съперника и това прекъсна серията им от 11 поредни победи у дома в първенството и общо 20 мача без поражение във всички турнири. 

Освен това Сити изпусна първото място в класирането, като изостана на 2 точки от Арсенал, като има равен актив с тима от „Стамфорд Бридж”. 

„Да, бяхме малко разочаровани от резултата, но в крайна сметка това е футболът. Понякога има и загуби. Трябва да се поучим от грешките си, а и отново се видя колко е трудна Висшата лига и в нея няма лесни мачове” заяви Сабалета. 

„Необходимо обаче да останем спокойни и да не изпадаме в паника. Мениджърът ще си свърши работата в следващите дни, ще обсъдим грешките, които допуснахме и ще се опитаме да ги отстраним в следващия сблъсък” добави той. 

„Това бе просто един от онези дни, в които играта ни не вървеше. Беше важен двубой, който ако бяхме спечелили щяхме да се върнем на върха. Трябва обаче да останем позитивни, тъй като до края на сезона има много време. Предстоят още важни двубои, продължваме битката за 4 трофея, така че трудното тепърва предстои” изтъкна още аржентинецът.