Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини получи наказание от 2 мача от УЕФА дане стои на пейката на отбора заради коментарите си след поражението от Барселона с 0:2 на 1/8финалите в Шампионската лига.

Чилиецът бе силно недоволен от рефера Йонас Ериксон за отсъдената от него дузпа в полза на каталунците, след като нарушението на Демикелис срещу Меси бе извън наказателното поле.

Пелегрини изригна срещу арбитъра след двубоя, като постави под съмнение честнотта му заявявайки, че не е бил безпристрастен, тъй като миналия сезон в турнира е допуснал грешки във вреда на Барса, които сега е искал да компенсира.

По-късно той опита да замаже думите си, но това не му помогна и УЕФА го наказа за 2 срещи. Още един двубой наставникът получава условно, като той ще влезе в сила при провинение в следващите 2 години.

В крайна сметка Пелегрини няма да има право да бъде в тунела, съблекалнята и техническата зона преди и по време на реванша с Барселона на 12 март, както и в следващия мач на Сити в Европа след това. Той може да бъде на трибуните, но не и да комуникира с някой от щаба си.