Голмайсторът на Манчестър Сити Серхио Агуеро обяви, че няма да бърза да се връща на терена, за да не се получи ново усложнение на контузията му.

Аржентинецът игра за последно във Висшата лига в края на януари, когато получи разтежение. Той се завърна през март и записа участие във финала за Купата на Лигата, в 1/4финала за ФА Къп срещу Уигън, както и в реванша с Барселона от Шампионската лига на 12 март, но травмата се усложни и оттогава не е играл.

Нападателят признава, че би искал да се върне, но няма намерения да прибързва предвид предстоящата решаваща част от сезона в първенството и разбира се Мондиала в Бразилия.

„Правя всичко възможно скоро да мога да се върна, но не искам да прибързвам. Зная, че ако играя без да съм напълно възстановен, рискувам да отсъствам по-дълго и да пропусна и световния шампионат, а не искам това да се случва“ заяви Агуеро.

Мениджърът Мануел Пелегрини намекна, че се надява нападателят да бъде в групата за мача със Саутхемптън в събота, но това едва ли ще се случи. Кун пък за пореден път изтъкна няма намерение да напуска Сити.

„Мениджърът ми каза, че не бих могъл да напусна без съм спечелил Шампионската лига. Това е цел на всеки футболист в Европа“ изтъкна футболистът, с което успокои за пореден път привържениците на отбора.