Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини все още таи оптимизъм за титлата и призна на пресконференцията преди днешния мач срещу Съндърланд, че загубата от Ливърпул не е променила нищо в неговия отбор.

Днес двата тима ще се срещнат на "Етихад" в отложен мач от 26-ия кръг на Висшата лига. За да имат шанс да вземат трофея след края на сезона "Гражданите" трябва да спечелят всичките си мачове и същевременно Ливърпул да допусне грешка.

"Мисля, че отборът перфектно знае какво трябва да направи, загубата от Ливърпул не е променила нищо", заяви Пелегрини на пресконференцията преди мача.

"Загубихме мача с Ливърпул, но все още имаме пред себе си да изиграем шест мача и определено мога да кажа, че ще се борим до края, за да спечелим титлата".

"Ако вие не си повярвате, когато сте на точка зад лидера, тогава няма кой да повярва. Имахме много добър сезон до този момент и се надяваме да завършим по същия начин и да се представим силно в последните си шест мача".

"Все пак обаче смятам, че мачът срещу Съндърланд ще бъде труден, защото този отбор се бори да не изпадне и се намира в сериозна беда".

"Съндърланд също като нас има да изиграе шест мача. Не трябва обаче да се залъгваме, че следващите мачове след този ще бъдат лесни".

"Сигурен съм, че ще се борим до края за титлата. Ще играем у дома срещу закъсал отбор. Противникът ни е опасен, защото Съндърланд осъзнава, че трябва да печели мачовете си, за да има шанс да се спаси. Ако ние не спечелим титлата, то това ще е защото Ливърпул е спечелил последните си четири мача, но както казах, трябва да се борим до последно".

"Разбира се, феновете вярват, че можем да го направим. Ако спечелим двата си отложени мача ще сме само на точка от лидера. Най-важното обаче е да печелим мачовете си.