Халфът на Манчестър Сити Давид Силва призна, че тимът му не може да си позволи да загуби мача с Челси тази неделя.

"Гражданите" приемат тима на Жозе Моуриньо на своя стадион "Етихад" в дербито от 5-я кръг на Висшата Лига.

Шампионите не започнаха добре сезона и изостават на 5 точки от лондончани, които имат пълен актив от 4 победи в 4 мача. Така при загуба в директния сблъсък, Челси ще дръпне с 8 точки пред Сити.

"Това е много важен мач. Те са на първо място в лигата и имат повече точки от нас. Не можем да загубим от тях и да позволим на разликата да се увеличи", коментира Давид Силва.

"Първенството е още на ранен етап, има още много във Висшата Лига и всичко може да се случи. Но да, трябва да победим в неделя, защото иначе разликата ще започне да става прекалено голяма".

"Мисля, че Челси направи фантастични трансфери тази година. Но и ние сме силен отбор. Имаме голям състав, така че както винаги, трябва да излезем и да спечелим мача".

Същевременно Силва не смята, че колебливия старт на сезона на Сити е показателен за формата на тима и посочи за пример миналата година.

"Много играчи дойдоха късно заради световното първенство и според мен отнема време, за да стигнеш 100 процента, на които ние все още не сме".

"Миналата година започнахме по същия начин и завършихме със спечелване на титлата. Така че да се надяваме, че и тази година ще направим същото - бавен старт и ще завършим с успех".