С нови два гола на Серхио Агуеро Манчестър Сити разгроми Съндърланд с 4:1 като гост в мач от 14-я кръг на английската Висша Лига, игран на стадион "Стейдиъм оф Лайт".

Домакините откриха след автогол на Пабло Сабалета в 18-та минута, но само две минути миг на гениалност от страна на Агуеро доведе до изравнителен гол.

Към края на първото полувреме пък аржентинецът направи чудесна асистенция към Стеван Йоветич за втория гол. В началото на второто полувреме Сабалета се реваншира за автогола си като вкара трети гол и сложи точка на спора.

20 минути преди края пък Агуеро оформи крайния резултат след асистенция на Джеймс Милнър.


Съндърланд можеше да открие резултата още в 5-та минута. Тогава Бъкли бе изведен на ръба на засадата отдясно, стигна до наказателното поле и интелигентно поднесе към точката на дузпата, където Джак Родуел от чиста позиция стреля в тялото на защитник.

Сити се затрудняваше с организиране на атаките си и отправи само няколко центрирания пред вратата, които обаче не бяха засечени от никого.

В 18-та минута домакините откриха резултата след автогол на Пабло Сабалета. Конър Уикъм бе изведен с хубав пас в коридор на стрелкова позиция в наказателното поле и в опита си да изчисти с шпагат отзад, аржентинския защитник вкара в собствената си мрежа.

"Гражданите" обаче изравниха само две минути по-късно. Голмайстор отново бе звездата на тима Серхио Агуеро. Той финтира елегантно защитник пред наказателното поле и след като му се отвори стрелкова позиция с мигновен топовен удар опъна мрежата.

Малко след това и Хесус Навас отправи опасен диагонален удар, но топката мина на сантиметри от втората греда.

Последваха обсадни действия на гостите, без да се стига до голови положения. В 38-та минута обаче чудесна комбинация доведе до втори гол за Сити. Туре пусна към Агуеро пред наказателното поле и той с прекрасно меко докосване чукна на чиста позиция за Йоветич, който от десетина метра простреля Пантилимон.

Две минути по-късно Сити имаше нова атака, при която Гаел Клиши засече с глава центриране на Навас, но покрай вратата.

В даденото от съдията допълнително време домакините имаха претенции за дузпа. Удар на Ларсон бе блокиран от Боята, при което останаха съмнения за игра с ръка. Флетчър се втурна да опита добавка и бе съборен, но съдията прецени, че има чисто единоборство.

В началото на второто полувреме Съндърланд можеше да стигне до чудесно положение, след като Флетчър получи пас в наказателното поле от Ларсон, но не овладя добре топката.

В 55-та минута обаче Сити уни ентусиазма на домакините с трети гол. Насри добре задържа в наказателното поле и след това изведе Сабалета сам срещу вратаря, който с техничен копващ удар го прехвърли.

Последва спокойна игра, която бе накъсана и от няколко смени. В 71-та минута обаче Агуеро вкара четвърти гол. Той получи подаване по земя пред вратата и след като изпревари защитник засече отблизо в мрежата.

Съндърланд - Манчестър Сити 1:4

1:0 Сабалета а.г. 18
1:1 Агуеро 20
1:2 Йоветич 38
1:3 Сабалета 55
1:4 Агуеро 71

Съндърланд: Пантилимон, Верхини, О'Шей, Коатес, Ревейре, Кетърмоул, Уикъм (66 Алварес), Родуел, Ларсон, Бъкли, Флетчър (55 Алтидор)

Манчестър Сити: Харт, Сабалета, Боята, Демикелис, Клиши, Фернандиньо, Яя Туре, Навас, Насри, Йоветич (56 Милнър), Агуеро (74 Лампард)