Манчестър Сити взе лека домакинска победа с 3:0 над УБА и притисна Челси в битката за шампионската титла.

"Гражданите" вече имат 61 точки, но са с два мача повече от лондончани, които са първи с 64 пункта. Головете за домакините мушнаха Вилфред Бони, Фернандо и Давид Силва.

Трябва обаче да се отбележи, че гостите играха почти цял мач в намален състав, след като още във втората минута червен картон получи Гарет Маколи.

Изгонването на Маколи бе реферска издънка, тъй като той бе объркан с Крейг Доусън, който преди това бе направил нарушение срещу Вилфред Бони.

След тази случка Сити изцяло контролираше мача и успя да понатрупа малко самочувствие, след като през седмицата отпадна от Барселона за Шампионската лига.

УБА пък продължава с негативната си серия срещу "гражданите" и вече има десет загуби и едно равенство срещу този съперник в последните си 11 мача.


Срещата започна с доста спорно съдийско отсъждане и с червен картон за гостите от УБА, след като още във втората Гарет Маколи бе пратен преждевременно под душовете. 

Вилфред Бони се възползва от грешка в защитата на УБА, при което се откъсна леко и бе съборен от Крейг Доусън, но за изненада Гарет Маколи бе декориран с директен червен картон, което предизвика недоволството на гостите.

Изгонването на Маколи определено подейства на играта и в следващите минути домакините от Сити упражниха тотален натиск и принудиха гостите да се барикадират пред наказателното си поле.

В 9-ата минута Давид Силва навърза защитата на УБА и стреля от ъгъла на пеналта, но топката мина до гредата. Последваха и положения пред Франк Лампард и Серхио Агуеро, но така и не се стигаше до попадение във вратата на гостите.

В 21-ата минута "гражданите" сътвориха страхотна многоходова атака, при която топката достигна до Франк Лампард, който стреля технично, но в аут.

Пет минути по-късно отново Лампард се озова на чиста позиция, но се засуети и бе блокиран от защитата на УБА. В 27-ата минута логичното се случи и Манчестър Сити вкара заслужено.

Тогава домакините започнаха една атака отдясно, която премина през центъра, след което Фернандо шутира, но се получи рикошет, от който се възползва Вилфред Бони и свирепо вкара за 1:0.

Домакините продължиха да натискат и да контролират мача, но с пропуски се отчетоха Серхио Агуеро и Давид Силва.

Така се стигна до 41-ата минута, когато след ъглов защитата на УБА и вратарят Боаз Майхил сгрешиха детински, от което се възползва Фернандо и направи без проблеми 2:0.

До края на полувремето "гражданите" изцяло доминираха, но не се стигна до трето попадение.

Второто полувреме започна с нови атаки и положения за Манчестър Сити. В 51-ата минута Вилфред Бони напредна през центъра и стреля мощно от дъгата на наказателното поле, но топката мина над вратата на гостите.

Три минути по-късно Давид Силва се опита да вкара технично от ъгъла на наказателното поле, но Боаз Майхил реагира адекватно и спаси. Домакините продължиха да се забавляват, но и да пропускат пред вратата на гостите.

В 58-ата минута Серхио Агуеро прати топката в гредата, а минута по-късно същото стори и  Вилфред Бони. След час игра и Хесус Навас се отчете с пропуск.

Осем минути по-късно и резервата Стеван Йоветич се опита да опъне мрежата, но не успя да вкара. В 73-ата минута гостите от УБА създадоха най-чистото си положение в мача, но Сайдо Бераиньо нацели гредата.

Четири минути по-късно Сити поведе с 3:0, след като Давид Силва вкара. До края срещата се доиграваше. "Гражданите" изцяло контролираха играта и заслужено си взеха победата и трите точки.

Манчестър Сити - УБА 3:0

Голмайстори:

1:0 Вилфред Бони (27)
2:0 Фернандо (41)
3:0 Давид Силва (77)

Манчестър Сити: Джо Харт, Пабло Сабалета, Венсан Компани, Елаким Мангала, Гаел Клиши, Хесус Навас, Фернандо, Франк Лампард (65 - Стеван Йоветич), Давид Силва (81 - Джеймс Милнър), Серхио Агуеро, Вилфред Бони (78 - Един Джеко)

УБА: Боаз Майхил, Джолиън Лескът, Джонас Олсон, Гарет Маколи, Крейг Доусън, Крис Беърд, Крейг Гарднър, Дарън Флетчър, Джеймс Морисън, Стефан Сесеньон (89 -  Юсуф Мулумбу), Сайдо Бераиньо (86 - Виктор Аничебе)