Както се очакваше Манчестър Сити завърши трансфера на белгиеца Кевин де Бройне от Волфсбург. 

Гражданите ще платят рекордна сума за привличането на играча, като се смята, че твърдо Небесносините ще дадат 54 милиона паунда за него, които могат да се увеличат с още 4 милиона. 

Де Бройне подписа за 6 години, след като премина успешно медицинските прегледи. Той е четвъртото сериозно ново сериозно попълнение за Сити през лятото, след привличането на Рахийм Стърлинг, Фабиан Делф и Николас Отаменди. 

„Искам да стигна възможно най-високото ниво като играч и се надявам, че в края на сезона ще празнуваме спечелването на трофеи, което е най-важно за феновете” заяви Де Бройне, който изкара година и половина във Волфсбург. 

„Ние сме много доволни, че Кевин идва при нас и не се съмняваме, че той ще играе успешно във Висшата лига. Искахме специален футболист, за да се подобрим и съм сигурен, че той е точно такъв и притежава всичко необходимо веднага да се включи в състава. Искаме да играем атрактивен и атакуващ футбол и неговото идване само ще ни помогне да се борим на всички фронтове” заяви мениджърът Мануел Пелегрини.