Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола е дал своето съгласие да поеме Манчестър Сити през следващия сезон, гръмнаха медиите в Испания.

Договорът на испанеца с баварците изтича в края на сезона и той ще разговаря с ръководството на настоящия си клуб за преподписване следващия месец, но развоят на събитията може да придобие обрат.

Според испанското радио "Кадена Копе" испанецът е решен да акостира на "Етихад" след края на сезона и да замени Мануел Пелегрини, под чието ръководство отборът се представя доста колебливо напоследък.

"Гуардиола е взел решение да смени мястото. Той смята, че неговото време в Германия ще изтече на 30-и юни и след няколко години в страната той иска ново предизвикателство – да бъде треньор във Висшата лига", коментира източник на изданието.

Друга испанска медия "Ел Мундо Депортиво" твърди пък, че специалистът вече е подписал дори предварителен договор с "гражданите".

Един от големите шефове на баварците Кале Румениге направи ясен намек, че може би пътищата на специалиста с тима ще се разминат. Той обяви вчера, че няма незаменими треньори. "Никой не е незаменим. Треньорите идват и си отиват", каза многозначително той.