Консорциум от китайски инвеститори е похарчил повече от 400 милиона долара, за да закупи 13 процента от Компанията Сити Футбол Груп, която контролира отборите на Манчестър Сити, Мелбърн Сити, Ню Йорк Сити и Йокохама Маринос (Япония). Вложението е направено с цел да се увеличи присъствието на китайската страна в световния футбол.

Руйгън Ли, който е председател на Борда на директорите на СМС ще влезе и в управителното тяло на Манчестър Сити.

Консорциумът включва Чайна Медиа Кепитъл (СМС) и CITIC Кепитъл, а вложените пари от китайците реално ще се върнат отново в страната им, тъй като Сити Футбол Груп има намерение да реинвестира в своята структура в Китай. Така Сити Футбол Груп ще има вече двама инвеститори - Абу Даби Юнайтед Груп, който остава основен притежател на основния пакет, и китайците.

Халдун Ал Мубарак, който е президент на Сити Футбол Груп, каза по този повод: "Футболът е най-обичаният, най-гледаният и най-практикуваният спорт в Китай и в света. Растежът и в момента е голям, но ние очакваме той да стане още по-голям. Мисля, че това е истински добра сделка за нас".

След влизането на Шейх Мансур от кралската фамилия на Абу Даби Манчестър Сити се превърна в истински футболен мастодонт, който се конкурира всяка година за шампионската титла във Висшата лига на Англия наравно с Челси, Манчестър Юнайтед и Арсенал.