Всеобщо е мнението, че Висшата лига се оказва най-апетният футболен турнир за играчите и най-гледаният за запалянковците в целия свят.

Историята помни много имена, които са допринесли за популяризирането му отвъд Острова, а днес ще ви срещнем с най-видните му представители.

Диего Коста
Диего Коста преминава в Челси от Атлетико Мадрид, след активиране на освобождаващата клауза в договора на играча на стойност £32 млн. На 15 юли 2014 година трансферът е завършен и Коста подписва 5 годишен договор с клуба срещу £150,000 на седмица. На 27 юли при дебюта си в неофициална среща отбелязва гол, след извеждащо подаване от страна на Сеск Фабрегас срещу словенския Олимпия. Диего открива головата си сметка в Премиър лийг още в първия кръг, отбелязвайки изравнителното попадение срещу Бърнли при последвалата победа с 3:1.

Димитри Пайе
На 26 юни 2015 година Димитри Пайе преминава в Уест Хем от Олимпик Марсилия за £10,7 млн., като подписва 5 годишен договор, с възможност за плюс 12 месеца. На 9 август той прави своя дебют във Висшата лига срещу отбора на Арсенал на “Емирейтс Стейдиъм”, където вкарва с глава за победата от 2:0. Крилото бързо става любимец на феновете на "чуковете", като се превръща в лидер на отбора. Избран е за играч на сезона на тима през 2015/16 и попада в тима на годината на Висшата лига.

Еден Азар
През 2012 година, в края на месец май, след дълга полемика около бъдещето си Еден Азар обявява в Туитър, че ще се присъедини към актуалния европейски клубен шампион. На 4 юни Азар преминава в Челси за сумата от £32 млн. Там получава фланелката с №17, носенa преди това от Жозе Босингва. Белгиецът прави дебюта си със синята фланелка в мача от предсезонната подготовка срещу Сиатъл Саундърс, като се отчита и с гол. На 12 август Азар започва като титуляр в мача за Камюнити Шийлд срещу Манчестър Сити, загубен 3:2. Седмица по-късно прави дебюта си в първенството срещу Уиган. В този мач Еден асистира за гола на Иванович, а минута по-късно печели дузпа, която Лампард отбелязва.

Серхио Агуеро
На 28 юли 2011 година Серхио Агуеро преминава от Атлетико Мадрид в Манчестър Сити за сумата от £43 млн. Официалният си дебют прави на 15 август 2011 година с тениска на гърба си с №16 при победата с 4:0 срещу новака Суонзи. Тогава Агуеро влиза като резерва в 60-та минута, отбелязва 2 гола и прави асистенция към Давид Силва.

Педро
На 20 август 2015 година, след огромен интерес от страна на Манчестър Юнайтед, Педро избира да се присъедини към друг голям английски гранд, а именно Челси. Той подписа 4 годишен договор със “сините” срещу  £21, 4 млн. Три дни след подписването на договора, той прави и своя дебют срещу Уест Бромич Албиън, където вкарва първия гол в победата от 3:2, а по-късно асистира и за втория гол, чийто автор е Дието Коста.

Фернандо Торес
През лятото на 2007 г. Фернандо Торес е закупен от Ливърпул за сумата от £36 мил., което е рекордна сума, като покупка за клуба и рекордна продажба за Атлетико Мадрид. На 11 август той прави своя дебют срещу отбора на Астън Вила, в който “мърсисайдци” печелят с 2:1. “Хлапето” се адаптира бързо и се превръща в истинска машина, като за 102 мача вкарва 65 гола, и през 2008 се конкурира с Кристиано Роналдо и Лионел Меси за златната топка.

Кристиано Роналдо
На 12 август 2003 г. Кристиано Роналдо преминава в Манчестър Юнайтед срещу £12,4 млн. Привлечен е за заместник на продадения в Реал Мадрид Дейвид Бекъм, получава и неговия номер 7.  Роналдо прави своя дебют във Висшата лига на 16 август при победата с 4:0 над Болтън. Представянето му в този мач печели похвали от Джордж Бест, който определя дебюта на Роналдо като “несъмнено най-вълнуващия дебют”. Роналдо вкара първия си гол за Манчестър Юнайтед от пряк свободен удар при победата с 3:0 над Портсмут на 1 ноември.  Съвсем скоро Роналдо успява да се утвърди като титуляр на десния фланг на халфовата линия.

Ерик Ламела
На 30 август 2013 година Ерик Ламела преминава от Рома в Тотнъм срещу  £25,8 млн. плюс до £4,2 млн. под формата на бонуси. На 1 септември той прави своя дебют във Висшата лига срещу отбора на Арсенал, като влиза в 75-тата минута. В този мач той няма шанс да помогне на клуба и “артилеристите” измъкват минимална победа от 1:0. На 19 септември Ламела вкарва и първия си гол с тениската на Тотнъм срещу Тромсьо, а след 90 минути на терена отборът му се радва на победа от 3:0. 

Алексис Санчес
На 10 юли 2014 година Алексис Санчес преминава в Арсенал за сумата от  £31,7 млн. Там той получава фланелката с №17, чийто предишен собственик е Начо Монреал. В изявление, разпространено от клуба, Санчес споделя, че е "много щастлив да се присъедини към Арсенал, един клуб, който разполага с голям мениджър, фантастичен състав от играчи, огромна подкрепа по целия свят и уникален стадион в Лондон". Санчес прави своя дебют на 2 август в победата от 5:1 срещу Бенфика.

Луис Суарес 
На 28 януари 2011 г. в официалния сайт на Ливърпул бе съобщено, че Суарес преминава в отбора срещу сумата от £26,5 млн. Суарес дебютира за "мърсисайдци" на 2 февруари срещу Стоук Сити на "Анфийлд" при победата от 2:0. Той влезе като резерва и вкара втория гол за Ливърпул в 79-тата минута. През първите си два сезона във Висшата лига Суарес се утвърди като основен футболист на Ливърпул, но не успя в пълна степен да разкрие голмайсторския си потенциал, отбелязвайки едва 4 гола през втората половина на сезон 2010-2011 г. и 17 гола във всички турнири през сезон 2011-2012. 

Месут Йозил 
През лятото на 2013 г. започват преговори за подновяване на договора на Месут Йозил с Реал Мадрид, но в последния ден на трансферния прозорец той бе продаден на Арсенал, с който подписа 5 годишен договор. Сумата, за която бе продаден възлиза на £45 млн. с бонус още 5 млн. за специални приноси. Дебютният мач за Йозил се сътои на 14 септември срещу Съндърланд, където той асистира в 11-та минута на своя съотборник Оливие Жиру, който в последствие бележи. В крайна сметка този двубой е спечелен именно от новия отбор на Йозил с 3:1. Първият си гол за Арсенал той вкарва за победата от 2:0 срещу Наполи в Шампионската лига.

Ди Мария 
На 26 август 2014 г., Ди Мария премина в английския Манчестър Юнайтед за сумата от £76 млн., което се превръща в рекорд в Англия. Цялата сума по трансфера ще възлезе на £85 млн. със специални бонуси от 5 млн. при добро представяне в новият му отбор и 4 млн. от реклами права. Договорът с Манчестър е за срок от 5 години като заплата му ще възлиза на 200 хил. паунда на седмица, а фланелката която сложи на гърба си бе с легендарния където бе сменен от Андерсон след 70 минути игра. Ди Мария вкара първия си гол за Юнайтед на 14 септември от пряк свободен удар в победата от 4:0 над Куинс Парк Рейнджърс.

Пол Погба
На 31 юли 2009 г. поема към Англия, за да се присъедини към младежката школа на Манчестър Юнайтед. Трансфера на Погба приключва на 6 октомври 2009 г., като прави дебюта си на 10 октомври срещу Крю Александра. Завършва кампанията с 19 участия и 7 гола. На 31 януари 2012 г. прави своя дебют във Висшата лига като заменя Хавиер Ернандес в 72-та минута срещу Стоук Сити. Погба дебютира повторно с Юнайтед при победното 2:0 срещу Саутхямптън в среща от втория кръг на английската Висша лига, която се игра на ''Олд Трафорд''. Двата гола обаче вкара другата звезда на червените дяволи Златан Ибрахимович.