Жребият за груповата фаза на Шампионската лига бе изтеглен, а определено след като станаха ясни групите можем да очакваме сериозна игра на нерви и сериозни изненади.
 

За Лудогорец вече е ясно, че тимът ще спори с ПСЖ, Базел и Арсенал в Група ''А'' на турнира. Интересно е обаче да видим какво ще направи Пеп Гуардиоа срещу Барселона - отбора на сърцето си. Неговият Манчестър Сити ще мери сили с каталунците, които са действащ шампион в турнира. Двата тима се паднаха в Група ''С'' на турнира.

Интересни са и сблъсъците между Байерн Мюнхен и Атлетико Мадрид от Група ''F''. Още по-любопитно е да се отбележи, че във въпросната група е и полският колос Легия Варшава, където играе българинът Михаил Александров.

Георги Миланов и ЦСКА Москва от своя страна се паднаха в група с Байер Леверкузен, Тотнъм и Монако.

Шампионът на Англия Лестър пък от своя страна ще се бори с Порто, Брюж и ФК Копенхаген в дебютното си участие в турнира на богатите. 

Ювентус като цяло имаше късмет при жребия и единствено Севиля може да окаже някакъв по-сериозен отпор на торинци, докато Лион и Динамо Загреб са съвсем преодолими. 

Мачовете се играят на 13–14 септември, 27–28 септември, 18–19 октомври, 1–2 ноември, 22–23 ноември и 6–7 декември 2016 г. Първите два отбора от всяка група се класират за елиминационната фаза, третият отбор в групата отива в 1/16 финалната фаза на Лига  Европа, а последният отпада.

Ето и групите

ГРУПА ''А''
ПСЖ
Арсенал
Базел
Лудогорец

ГРУПА ''В''
Бенфика
Наполи
Динамо Киев
Бешикташ

ГРУПА ''С''
Барселона
Манчестър Сити
Борусия Мьонхенгладбах
Селтик

ГРУПА ''D''
Байерн Мюнхен
Атлетико Мадрид
ПСВ Айндховен
Ростов

ГРУПА ''Е''
ЦСКА Москва
БАЙЕР Леверкузен
Тотнъм
Монако

ГРУПА ''F''
Реал Мадрид
Борусия Дортмунд
Спортинг Лисабон
Легия Варшава

ГРУПА ''G''
Лестър 
Порто
Брюж
ФК Копенхаген

ГРУПА ''Н''
Ювентус 
Севиля
Лион
Динамо Загреб