За да упражнява възможно най-строг контрол над питомците си от Манчестър Сити, Пеп Гуардиола се нуждае от достатъчно на брой верни съратници в Сити.

Сметките на "Дейли Мейл" показаха, че в щаба му влизат цели 16 човека. Ето ги и тях…

1. Доминик Торент, помощник-треньор - част от щаба на Гуардиола и негов най-верен лейтенант още от 2007 г., когато поемат Барса Б.

2. Микел Артета, помощник-треньор - халфът с дългогодишен стаж (общо 11 г.) във Висшата лига попадна в щаба на Пеп това лято заради отличното си познаване на британския футбол.

3. Лоренцо Бонавентура, кондиционен треньор - също неразделна част от щаба на Пеп още от 2007 г. Известен с това, че работи с футболистите най-вече за издръжливост и темпо.

4. Макс Сала, шеф на лекарския щаб - дългогодишният лекар на Сити запази мястото си, въпреки че в клуба беше доведен и близкият до Пеп д-р Едуардо Маури. Иначе в Сити разчитат и на услугите на барселонския д-р Рамон Кугат, който миналата седмица прегледа за пореден път белгийците Компани и Де Брюн.

5. Стивън Лили, физиотерапевт - има диплома по физиотерапия от университета в Лийдс. В Сити е от 2011 г., а от 2013 г. е в първия отбор. Преди това е работил в Норич.

6. Родолфо Борел, помощник-треньор - кадър на школата на Барселона. В Сити пристига от Ливърпул през 2014 г. и първоначално е технически директор. От лятото е част от треньорския щаб.

7. Браян Кид, помощник-треньор - беше част от щаба на Мануел Пелегрини и се очакваше да напусне, но Гуардиола поиска да го задържи.

8. Марк Сертори, масажист - работил е за множество клубове на по-ниско ниво, а преди да се озове в Сити, работи за Сам Алърдайс в Болтън и Нюкасъл. Както и в националния отбор на Англия при селекционера Фабио Капело.

9. Майкъл Клитъроу, помощник-домакин - също е бивш кадър на Болтън. Работи в Сити от юли 2014 г.

10. Бари Хамилтън, спортен учен - завършил Спортна наука в университета Лоугбъро, преди да дойде в Ман Сити през 2014 г., работи във футболната федерация на Хърватия.

11. Сам Ерит, шеф на отдела за физическа подготовка - Рой Ходжсън го нае като треньор по фитнес в националния преди Евро 2016 заради отличната му работа в Сити.

12. Том Шинетън, спортни науки - работил е в Уест Бромич, Лейтън Ориент и Нортхемптън, а сега отговаря за звездите на Сити.

13. Федерико Дженовези, физиотерапевт - за последно е работил за Палермо. На него се разчита да вдигне окончателно на крака капитана Компани.

14. Алистър Морланд, домакин - работеше в Сити под ръководството на Пелегрини и Гуардиола го задържа на служба.

15. Шабиер Мансисидор, треньор на вратарите - разбираше се много добре с Джо Харт, преди той да бъде отпратен под наем в Торино. В Сити го доведе Пелегрини, преди това бяха заедно в Реал М и Малага.

16. Бен Томсън, терапевт - работил е за уелския ръгби отбор Ланели РФК, след което и за националния отбор по футбол на Драконите. В Сити е от 2007 г.

Заб.: Извън списъка остава личният съветник и асистент на Гуардиола, бившият ватерполист Мануел Естиарте. Той не прави впечатление, защото не сяда на пейката, но е ушите и очите на Пеп в клуба.