Не един, не двама, а цели четири от звездите на Барселона е опитал да отмъкне Пеп Гуардиола от бившия си клуб в Ман Сити, стана ясно в навечерието на мача между двата тима от груповата фаза на ШЛ. За Лионел Меси и Неймар вече се разбра. Гражданите обаче са опитали да вземат и Луис Суарес.

Уругваецът всъщност бил цел №1 на Гуардиола. Сити вече се били подготвили да пратят оферта от 100 млн. евро, когато нападателят ги отрязал и подписал новия си договор с каталунците. Едва след отказа на Суарес шефовете на "небесносините" са се свързали с представителите на Меси и Неймар, които също отказали след два проведени разговора.

Четвъртият е бил Серхио Бускетс. Неговият агент Хосеп Мария Оробитг се бил срещал лично с Гуардиола, но, както е известно, халфът също предпочете да остане на "Ноу Камп". Всъщност желаните играчи са били петима, но с петия Сити имаше успех и Клаудио Браво премина на "Етихад".

Освен всичко останало Гуардиола искал да вземе и главния доктор на Барса Рикард Пруна. Лекарят обаче също отказал да сменя обстановката, като все пак благодарил за признанието, оказано му от Пеп.