Барселона - Манчестър Сити, мач-реванш от осминафиналите на Шампионската Лига. Стадион "Ноу Камп", начало 21.45 часа.

 

Групата на Барселона:

Вратари: Валдес, Пинто, Ойер
Защитници: Пуйол, Бартра, Пике, Масчерано, Алвеш, Адриано, Алба, Монтоя
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Сонг, Фабрегас, Шави, Афелай, Сержи Роберто
Нападатели: Меси, Неймар, Педро, Алексис, Тейо

Контузени: Куенка, Дос Сантос


Групата на Манчестър Сити:

Вратари: Харт, Пантилимон
Защитници: Сабалета, Ричардс, Компани, Лескът, Боята, Коларов, Клиши
Полузащитници: Силва, Насри, Навас, Милнър, Туре, Фернандиньо, Гарсия
Нападатели: Агуеро, Негредо, Джеко

Контузени: Йоветич, Настасич
Наказан: Демикелис

 

ПРОГНОЗА: Барселона посреща Манчестър Сити в дербито на наранените гиганти. И двата тима се намират в доста деликатен момент и мачът може да се окаже решаващ за това как ще се развие остатъкът от сезона за тях.

През уикенда каталунците допуснаха много изненадваща загуба с 0:1 като гост на Валядолид и вече изостават на 4 точки от лидера в Примера Дивисион Реал Мадрид.  Това бе трета загуба за Барса в последните 6 мача в първенството. Още по-притеснителен бе фактът, че играта на каталунците бе под всякаква критика и затова след мача се заговори за криза в тима.

Не по-добро е положението в Манчестър Сити. През уикенда "Гражданите" допуснаха срамно поражение с 1:2 като домакин от състезаващия се в Чемпиъншип Уигън за купата на Англия. Така неуспех в днешния мач ще означава отпадане от два турнира в рамките на само три дни. Това със сигурност ще бъде сериозен провал за Мануел Пелегрини, който в един момент от сезона говореше за спечелване на четири трофея.

Все пак напрежението ще е по-голямо за Барселона, тъй като след победата с 2:0 в първия мач каталунците са фаворити за продължаване напред. Шансовете им са още по-големи и заради добрата форма, която те имат като домакини.

С изключение на издънката с Валенсия, Барса има само победи на "Ноу Камп" през този сезон. В Шампионската Лига пък Блаугранас има само една загуба в последните 18 мача - тази срещу Байерн Мюнхен през миналия сезон.

От друга страна обаче Манчестър Сити може да бъде окуражен от добрата си форма като гост през този сезон в турнира. През есента "гражданите" спечелиха и трите си гостувания, включително и победата с 3:2 над Байерн Мюнхен на "Алианц Арена".

И двата тима разполагат с всичките си основни играчи, като за Барса липсват само Джонатан дос Сантос и Исак Куенка, докато за Сити контузени са Матиа Настасич и Стеван Йоветич. Мартин Демикелис е наказан, но според всеобщото мнение това е по-добре за Сити.

Така предвид всички тези фактори Барселона е фаворит за спечелване на мача, макар гостите да имат известни шансове заради индивидуалната класа на играчите си.


Резултат: 2:1