Манчестър Сити завърши трансфера на нападателя на Палмейрас Габриел Жезус, който бе договорен още през август. 

19-годишният футболист обаче завърши сезона в родината си и помогна на своя тим да спечели титлата. Сега, сле като формалностите бяха приключени, той вече е част от Гражданите и ще може да дебютира срещу Тотнъм в събота. 

Трансферната сума е 27 милиона паунда, а договорът на играча е за 4 години и половина, като феновете се надяват, че ще футболистът ще има позитивно влияние върху отбора, който напоследък записва доста лоши резултати. 

„Искам да печеля титли с Манчестър Сити. Идвам в клуб, който е свикнал да побеждава и се бори винаги за трофеи и това бе много важен фактор за мен, както разбира се и това, че мениджър на отбора е Пеп Гуардиола“ заяви Жезус. 

„Габриел е много техничен футболист, който бе цел на някои от най-големите отбори в Европа и ние сме радостни, че се съгласи да дойде в Сити. Има потенциал да се превърне в един от най-добрите нападатели във футбола и ние очакваме с нетърпение развитието му при нас. Убеден съм, че тук може да покаже истинския си потенциал“ заяви футболният директор Чики Бегиристайн.