Новото попълнение на Манчестър Сити Габриел Жесус заяви, че е приятно изненадан от бързата си адаптация към Висшата лига. 

Снощи 19-годишният бразилец, който бе купен за 27 милиона паунда от Палмейрас,  получи шанс да бъде титуляр и го използва отлично, като вкара един от головете за разгрома с 4:0. 

„Много съм щастлив, че вкарах, но като цяло от представянето ни и от победата. Трябва да показваме такъв дух и в следващите мачове и тогава ще можем да постигнем целите си. Не бе лесен двубой и затова сме много доволни” заяви той пред клубната телевизия. 

„В Сити ме приеха наистина отлично. Съотборниците ми и изобщо всички ми помагат много и затова адаптацията ми върви много добре. Вече се разбирам отлично с Лерой и Стърлинг, но и с останалите. Смятах, че ще ми бъде по-трудно да свикна, но благодарение на семейството ми, приятелите и хората от клуба, всичко върви много добре” добави Жесус. 

Той подаде и за първия гол на Кевин де Бройне, с което определено показа, че няма да бъде изненада, Серхио Агуеро остане на пейката и в следващите двубои.