Нападателят на Манчестър Сити Габриел Жесус е претърпя успешна операция снощи, но е много вероятно да пропусне остатъка от сезона. 

Бразилецът се оказа със счупена метатарсална костица на крака от мача с Борнемут, след което бе взето решение за хирургическа интервенция, която е извършена в четвъртък вечерта. 

„Не зная дали той ще играе до края на сезона. Казват, че може да отсъства 2-3 месеца. Операцията мина добре, така че най-важното е да се възстанови както трябва. Не зная дали ще се оправи до края на този сезон или за следващия, така че ще видим” коментира Гуардиола. 

Последният мач за Сити е след малко повече от 3 месеца, на 21 май, когато е сблъсъкът с Уоттфорд. При това положение Серхио Агуеро отново ще се завърне в титулярния състав, след като в последните срещи се появяваше от пейката. 

Гуардиола отхвърли твърденията, че е карал Агуеро да нагоди играта си към тази на Жесус. „Серхио трябва да прави това, което е правил от началото на кариерата си. Всеки играч има своите качества, които трябва да използва. С Габриел и Агуеро със сигурност сме по-силни, но за съжаление нямаме късмет с Жесус, както и с Гюндоган” добави Гуардиола, чийто тим играе с Хъдърсфийлд за ФА Къп утре.