Представящият се силно в Чемпиъншип Хъдърсфийлд Таун не допусна загуба от набралия скорост напоследък – Манчестър Сити и стигна до 0:0 у дома в мач от 5-ия кръг на ФА Къп. 

Гостите имаха повече положения и доминираха през повечето време, но така и не успяха да стигнат до успеха и двубоят ще бъде преигран на „Етихад” след десетина дни. 

Териерите показаха солидна игра и показаха, че са сериозни претенденти за промоция. Те имат само една загуба в последните си 16 мача във всички турнири. Серията на Сити от 4 поредни победи приключи, а и двата тима още не са допуснали попадение във вратата си. 


И в двата отбора очаквано имаше доста промени, като дори за домакините разликите бяха цели 7. Гуардиола направи дори 8 промени, но въпреки това Сити изглеждаше доста силен, след като Нолито и Агуеро се появиха в атака, а Браво бе на вратата. 

Домакините заложиха на преса в началото и стигнаха до първото опасно положение в 6-ата минута. Куанър подаде отдясно към границата на наказателното поле, където Ван Ла Пара получи възможност и стреля добре, но право в ръцете на Браво. 

Няколко минути след това стражът на Сити съумя да изчисти в последния момент, след като бе затворен бързо от Куанър. Гостите отговориха с шанс пред Нолито, който обаче стреля право във вратаря Коулман, а при добавката ударът на Навас бе спрян на голлинията от Хъдзън. 

Постепенно гостите започнаха да взимат контрол върху нещата и домакините започнаха трудно да минават центъра. В 22-ата минута Хъдзън спря в последния момент Агуеро, за да предотврати много проблеми за своя тим. 

В 24-ата минута Кун не успя да прехвърли Коулман, който бе сбърка и излезе от позицията си. Териерите обаче също бяха опасни. При един корнер в 27-ата минута те дори вкараха, но попадението бе отменено поради засада, след като Ван Ла Пара бе пред Браво. 

Последва удар на Агуеро право във вратаря, а след това Нолито прати топката покрай целта от добра позиция. В 38-ата минута се наложи обаче и Браво да прави спасяване, този път след удар на Ван Ла Пара, който стреля в близкия ъгъл. 

До почивката гол не падна, като Агуеро имаше една ситуация, но стреля във вратаря. Веднага след паузата аржентинецът получи нова възможност и насочи топката към далечния ъгъл, но Коулман отново се справи добре. 

Гражданите продължаваха да доминират, но без да могат да се справят със защитата на Хъдърсфийлд. Освен това чистите им ситуации липсваха, като стигаха само до половинчати положения и все нещо не достигаше в завършващата фаза. 

Гуардиола пусна Де Бройне и Сане в средата на второто полувреме, за да освежи атаката си, но в следващите минути Сити нямаше чисти ситуации. Домакините поизравниха играта, но също без да могат да стигнат до нещо кой знае какво в предни позиции. 

До края така и не се стигна до чисти положения, като дълбоко в добавеното време Отаменди стреля неточно с глава след корнер и така сблъсъкът приключи без попадения. 

Хъдърсфийлд – Манчестър Сити    0:0

Хъдърсфийлд: Коулман, Уайтхед, Хъдзън, Билинг, Холмс-Денис, Крейни,  Пейн (71 Браун), Ван Ла Пара (58 Качунга), Лоли (58 Уелс), Куанър, Станкович
Манчестър Сити:  Браво, Сабалета, Стоунс, Отаменди, Коларов (77 Саня), Фернандо, Делф (68 Де Бройне), Фернандиньо, Нолито (68 Сане), Агуеро, Навас