Манчестър Сити - Монако, мач от осминафиналите на Шампионската лига, стадион “Етихад”, 21:45 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg: 

Манчестър Сити приема Монако в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига с идеята, че мениджърът на тима Пеп Гуардиола е стигнал до полуфиналите в турнира във всяка от последните седем години. 

Испанецът е печелил Лигата с Барселона като играч през 1992 година, а след това и като треньор през 2009 и 2011. Сега той има задачата да изведе Сити до четвъртфиналите на втори път в историята на клуба, но среща сериозен противник от френската Лига 1. 

След резултатите през уикенда Монако води в класирането с 3 точки пред ПСЖ и Ница. Французите пък идват в Англия със самочувствието на отбор, вече регистрирал две победи над местен тим този сезон. Двата успеха с по 2:1 над Тотнъм бяха в груповата фаза на турнира.

Монако помни и успех с 3:1 като гост над Арсенал в осминафиналите на турнира през 2015 година, когато Димитър Бербатов успя да вкара на “Емирейтс”. 

Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани няма да играе в мача заради контузия в крака, заради която пропусна и двубоят от ФА Къп срещу Хъдърсфилд. Левият бек Гаел Клиши е възстановен след проблем в гърба, но голямата дилема пред Гуардиола е свързана с вратарския пост - Уили Кабайеро или Клаудио Браво. Трайно контузени са Илкай Гюндоган и Габриел Жезус.

Резултат: 3:1