Треньорът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола си призна, че неговият отбор е  имал голям късмет през второто полувреме при победата с 5:3 над Монако снощи.

"Много неща се случиха и все още всичко е възможно. Ние играхме фантастично, невероятно, удивително. Разбира се, че съм щастлив от резултата, защото още сме живи. Радвам се за представянето на момчетата. За много от тях това е тяхното първо изживяване в Шампионската лига и такива мачове ще ни помогнат за в бъдеще, това е една крачка напред", коментира Гуардиола.

"Монако има по-богата история от нас в Шампионската лига и трябва да свикваш с такива ситуации, в които имаш неприятности. Да можеш да превъзмогнеш ситуацията, да станеш по-добър. В Монако ще трябва да вкараме колкото се може повече голове. Вече се познаваме по-добре и ще настроим играта си един за друг. Ако не вкараме на техния стадион, ще бъдем елиминирани."

"Получи се специален мач, не мога да го отрека. С възходи и падения. Ние атакувахме добре, но Монако е добре организиран отбор и не ни беше лесно. Ясно е, че трябва да се подобрим. Това което научихме, е че ние не се предаваме. В някои моменти имахме късмет, особено през второто полувреме, но нямахме такъв преди почивката."

"Според мен е нещо специално, когато и двата отбора се опитват да атакуват постоянно. Обичам тези мачове. И в края футболът се оказва една разкошна игра. Всички заслужават поздравления. Ние сме малко по-щастливи от колегите ни от Монако, но ако ни бият с 2:0 на реванша, ние сме аут. Ако има отбор, който може да вкара 1 милиард гола, това е Монако."

"Вили Кабайеро направи отлично спасяване при дузпата им, това беше важен момент. Не искам да коментирам ситуацията с Агуеро и съдийското отсъждане, защото искам да присъствам на реванша в Монако. Следващият въпрос, моля. Този резултат е добър. Можеше да бъде по-добре, но и по-зле. Показахме психическа устойчивост и всички играха невероятно", добави Пеп.