Мениджърът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, е сигурен, че ще остане в английския клуб след края на тригодишния си договор. Испанският специалист има подкрепата на собственика Шейх Мансур бин Зайед Ал Нахян. 

Гуардиола пое "небесносините" през лятото на 2016 година, след като постигна множество успехи с Барселона и Байерн (Мюнхен). Испанският специалист се срещна с Шейх Мансур за първи път по време на подготвителния лагер на Сити в Абу Даби през зимата.

"Той иска да остана много, много, много, много дълго време. Разбира се, всичко зависи от резултатите. Ако няма добри резултати, тогава ще има въпроси. Какво се случва? Какво може да направим? Това е процес. Не сме говорили за конкретни цели. Ръководителите винаги ще бъдат щастливи, ако печелим. Това ще ни помогне. Печелил съм в миналото, сигурно ще го направя и сега", заяви Гуардиола през британските медии.

По-късно тази вечер Манчестър Сити играе у дома срещу втородивизионния Хъдърсфийлд в преиграване от турнира за купата на Футболната асоциация.