Арсенал може да си навлече проблеми, ако успее да удължи договорите на най-големите си звезди Алексис Санчес и Месут Йозил. В момента ръководството води тежки преговори с двамата футболисти, чиито контракти изтичат следващото лято.

Стигне ли се до парафи обаче, лондонският клуб ще погази мощно финансовия правилник на Висшата лига, съобщава "Дейли Мейл".

Според информациите Санчес (в момента 130 000 паунда) и Йозил (140 000 паунда) са готови да останат на "Емирейтс" със заплати 280 000 паунда на седмица.

Това означава увеличение на годишния бюджет за заплати с 15 милиона паунда, изчислява английското издание. Според правилата на Висшата лига обаче клубовете могат да вдигат бюджета за заплати година за година с до 7 милиона паунда.

Има вариант за компромис, ако Арсенал докаже увеличение на приходите от реклами, ТВ права и билети или пък при продажба на играчи. По всичко личи, че заради скъпите Санчес и Йозил положението трябва да се спасява с изходящи трансфери.

Твърди се, че на сергията ще бъдат изваден английския национал Алекс Окслейд-Чембърлейн, който е желан от Ливърпул, Челси и Манчестър Сити. Той има само година до края на договора и има вероятност да бъде пласиран за около 25 милиона паунда.

Барселона напира здраво за десния защитник Ектор Бейерин, но засега Арсенал не иска да се разделя с испанеца. Марсилия, Уест Хям и Наполи пък имат интерес към централния нападател Оливие Жиру.