Мениджърът на Евертън Роналд Куман е уверен, че тимът му може да постигне победа срещу Манчестър Сити при утрешното си гостуване на „Етихад”. Холандецът ще се изправи срещу приятеля си и бивш съотборник в Барселона Пеп Гуардиола и вярва, че може да го надвие. 

И двата тима спечелиха първите си срещи от сезона, но Карамелите искат да се намесят в борбата за Топ 4 и за целта ще се стремят към  силно представяне срещу водещите тимове. 

„Удоволствие е да гледаш как отборите на Пеп играят футбол. Те залагат на атаката и разполагат с много качествени офанзивни играчи. Защитата им обаче е високо изтеглена и зад нея има пространство, което не сме забравили и можем да използваме” заяви Куман, чийто тим постигна 1:1 и 4:0 през миналия сезон срещу Сити. 

„В домакинския си мач миналия сезон ги наказахме именно за това, но сега съм категоричен, че са по-силни отпреди. Руни знае какво посрещане да очаква, тъй като и друг път е играл  на този стадион, а е и достатъчно опитен, така че не очаквам да има проблеми” добави холандецът. 

Очаква се новото попълнение Гилфи Сигурдсон да попадне в групата, но да започне на пейката.