Легендата на Арсенал Тиери Анри е на мнение, че в английската Висшата лига има само един футболист от световна класа в момента - стрелеца на Манчестър Сити Серхио Агуеро.

Аржентинецът дели първото място при реализаторите в първенството с Ромелу Лукаку (Манчестър Юнайтед) и Алваро Мората (Челси), като и тримата имат по шест гола. С пет е Хари Кейн (Тотнъм), а с четири - Джейми Варди (Лестър).

"Единственият, който е световна класа, или който е бил световна класа някога, това е Серхио Агуеро заради продължителността на това, което е направил в това първенство година за година", каза Анри пред "Скай спортс".

"Той спечели титлата и играе най-дълго време тук. Трябва да му се признае. Понякога минаваме покрай него все едно нищо не се е случило."

"Лукаку тъкмо дойде в Манчестър Юнайтед и не е играл дълго време в Шампионската лига. Хари Кейн игра кратко в турнира миналия сезон, както в Лига Европа и европейското първенство."

"Мората повече стоеше на пейката в Реал Мадрид. Той имаше добра година в Ювентус, но играеше с Тевес и Йоренте. Те ще успеят в отборите си и ние трябва да сме щастливи да имаме тези играчи в първенството ни", завърши Анри.