Шахтьор – Манчестър Сити, мач от група F на Шампионската лига, стадион „Металист”, 21,45 часа, съдия Беноа Бастиен (Фра)
 
Групата на Сити: Браво, Уокър, Данило, Компани, Стърлинг, Гюндоган, Агуеро, Мангала, Делф, Сане, Б. Силва, Адарабиойо, Фернандиньо, Отаменди, Едерсон, Гримшоу, Туре, Жезус, Фодън, Диас
 
Наказан: Де Бройне
Контузени: Д. Силва, Менди, Стоунс
 
Групата на Шахтьор: Пятов, Шевченко, Бутко, Кривцов, Хочолаба, Ордец, Исмаили, Сърна, Ракийтски, Марсио, Степаненко, Марлос, Тайсон, Сантос, Дентиньо, Бернард, Малишев, Патрик, Коваленко, Ферейра, Лешчук
 
Под въпрос: Тайсон, Бутко
 
Прогноза
 
Манчестър Сити ще опита да стане 7-ият отбор в историята, който печели и 6-те си мача от груповата фаза на Шампионската лига, когато гостува на Шахтьор. 
 
След 5 поредни победи първото място за хората на Пеп Гуардиола е гарантирано, така че наставникът сигурно ще направи доста промени в тима, особено предвид предстоящото дерби с Юнайтед в неделя. 
 
Домакините се нуждаят от точка, за да се класират за елиминациите в надпреварата и имат идеална възможност да я постигнат, въпреки че в последните им 12 срещи не се е стигало до равенство. 
 
Шахтьор спечели и двете си предишни домакинства в турнира и сега отново ще бъде пределно мотивиран, за да постигне максимално добър резултат на стадиона в Харков. 
 
Пеп Гуардиола ще запише своя мач №100 в надпреварата, като ще стане 6-ият стигнал до тази граница след Сър Алекс Фъргюсън, Арсен Венгер, Карло Анчелоти, Жозе Моуриньо и Мирча Луческу и разбира се ще иска позитивен резултат, след като до момента загубите му са едва 15. 
 
Въпреки това обаче, домакините изглеждат фаворити заради значението на сблъсъка за тях. Мотивацията със сигурност ще изиграе сериозна роля така че дори победа за украинците не трябва да се приема като изненада, но равенството сякаш е най-вероятно. 
 
Резултат: Шахтьор – Манчестър Сити 1:1