Левият бек на Манчестър Юнайтед Патрис Евра ще последва примера на Уейн Руни и ще подпише нов договор с клуба, пише в днешния си брой английският таблоид "Сън".

Очаква се французинът да парафира съвсем скоро нов четиригодишен контракт с "Червените дяволи", според който ще прибира по 100 хиляди паунда седмична заплата.

На практика възнаграждението на Евра ще бъде сериозно увелично, тъй като в момента той се разписва за "скромните" 70 хиляди в английска валута на всеки седем дни.

Опитният защитник има договор с Юнайтед до лятото на 2012 година, но очевидно ще остане на "Олд Трафорд" доста по-дълго време.

Подписването на новия контракт на Евра ще стане, без да има някакви катаклизми, тъй като французинът не веднъж и два пъти е заявявал, че иска да остане в настоящия си клуб, въпреки че се говори за сериозен интерес на Барселона и Реал (Мадрид) към него.

Не може да не се припомни, че именно френският национал бе човекът, който нападна по най-грубия начин нападателя на "Червените дяволи" Уейн Руни, когато последният призна пред медиите, че иска да напусне клуба, тъй като ръководството не му е дало гаранции, че отборът ще продължи да привлича най-добрите футболисти в света.