Добрите новини за феновете на Манчестър Юнайтед продължават. След като Патрис Евра парафира до 2015 година с "червените дяволи", в днешния следобед стана ясно, че легендата на клуба Райън Гигс подписва нов едногодишен договор.

За удължаването на престоя на Гигс на "Олд Трафорд" с 12 месеца се говореше от седмици, но днес продължаването на договора стана официално.

37-годишният Гигс има най-много изиграни срещи за Юнайтед в цялата история на отбора. До момента легендата има 11 трофея от Висшата лига, както две Шампионски лиги на Европа.

"Всичко, което винаги съм искал в кариерата си е да играя за Юнайтед. Вече 20 години съм тук и съм много щастлив", каза Гигс в официалния сайт на тима.

"Чудесно е да знам, че ще продължа да давам своя принос за тима. Чувствам, че имам какво още да предложа и да покажа на игрището."

"Вълнуващо е да играя с толкова много качествени млади футболисти, които намират място в отбора."

Сър Алекс Фъргюсън рядко показва своите емоции, но този път шотландецът не скри радостта си и също се изказа относно оставането на Гигс в клуба.

"Нямам думи, с които да опиша Райън. Той е великолепен играч и чудесен човек", заяви с усмивка на лице щастливият Фърги.

"Да можеш да играеш на толкова високо ниво, с такова желание като неговото, говори за това, че той е много специален човек."

"Той все още играе много силно, представя се добре и неговият опит е изключително важен за младите играчи в отбора", завърши шотландският специалист.