Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Руни може да бъде сурово наказан от дисциплинарната комисия към ФА, заради удара с лакът срещу Джеймс Макарти по врема на мача срещу Уигън.

"Сън" твърди, че английският национал ще разбере утре, дали ще получи наказание за неспортсменската си проява, но се отбелязва, че това най-вероятно ще стане.

Руни ще може да се защити от обвиненията и да се оправдае пред органите на дисциплинарната комисия утре, но ако не успее да стори това, тогава той ще пропусне следващите няколко мача.

Ако бъде обявен за виновен, нападателят ще бъде аут за мегасблъсъка с Челси, както и за още три срещи. А това нещо несъмнено ще бъде много голям удар за сър Алекс Фъргюсън.

Иначе реферът от мача между Юнайтед и Уигън Марк Клатенбърг не видя ситуацията, в която Руни удари противниковия футболист.

За подобен удар без топка обаче се дава директен червен картон, който обаче реферът спести на английския национал. От снимковия материал и видеоповторенията обаче ясно се вижда как Руни удря Макарти и се очаква нападателят да си понесе наказанието за действията си.