Централният защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд е много близо до сензационно завръщане в игра, пише в днешния си брой таблоидът "Сън".

Английският национал не е играл от февруари, когато получи неприятна контузия в прасеца по време на загрявката преди мача срещу Улвърхемптън.

Преди известно време мениджърът на тима сър Алекс Фъргюсън призна, че се съмнява бранителят да се завърне на терените преди края на сезона.

Оказа се обаче, че състоянието на Фърдинанд се подобрява чувствително и се очаква той да се завърне в игра за мача срещу Фулъм, който ще се играе през следващия уикенд.

Защитникът тренира усилено във фитнеса, заедно с физиотерапевти, които следят изкъсо състоянието му. Очаква се ветеранът да поднови тренировки до броени дни и ако всичко е наред, той ще бъде на линия за мача с "Котиджърс".

Иначе Юнайтед играе с Челси през седмицата в 1/4-финал от Шампионската лига, но едва ли Фърдинанд ще успее да се възстанови навреме за тази среща.

Той обаче почти сигурно ще бъде на линия за двубоя с Фулъм, както и за оставащите мачове до края на сезона, ако не получи някакво усложнение.