Легендарният футболист на английския шампион Манчестър Юнайтед Пол Скоулс призна, че може да се откаже от треньорската кариера, въпреки подкрепата на неговия бивш мениджър на "Олд Трафорд" сър Алекс Фъргюсън.

Бившият национал на Англия започна да се изявява като треньор, след като сложи край на активната си кариера. В момента той работи с резервите на Юнайтед и започна да учи за наставник.

Той обаче настоява, че не е изключено да се откаже от идеята си да бъде треньор, ако не мисли, че ще постигне успехи.

36-годишният Скоулс сложи край на славната си кариера след 20 блестящи години на "Олд Трафорд", през които той успя да се превърне в истинска легенда на Юнайтед.

"Присъединих се към Уорън Джойс, който води резервите на отбора", коментира бившият английски национал пред таблоида "Мирър".

"Той ме напътства и ми дава съвети, помага ми наистина много. Показва ми доста неща по време на тренировките", добави екс-халфът на Юнайтед.

"Започнах с треньорството, но дали ще постигна успехи в това поприще - това е друг въпрос. Честно казано от две-три седмици се занимавам  с това нещо. Ако след някакво време преценя, че мога да постигна успехи като треньор, тогава ще продължа. В противен случай ще се откажа от идеята ми да бъда наставник", продължи той.

"Скоро би трябвало да видя, дали това нещо е за мен. Не искам да бъда някакъв средняк като треньор. Искам да бъда или много добър треньор или просто да не се занимавам с това, ако не ме бива"

Сър Алекс Фъргюсън от своя страна остана изненадан от изказването на Скоулс, че може да сложи край на треньорската си кариера.

Шотландецът даде да се разбере, че според него екс-халфът притежава много добри качества да бъде добър наставник и дори го сравни с един от бившите си асистенти - Карлош Кейрош.

"Виждам светло бъдеще пред Скоулси като треньор. Винаги ще има място за него в Манчестър Юнайтед", отсече шотландецът.

"Мисля, че той ще бъде един отличен специалист след време. Притежава наистина качества, за да стане добър треньор"

"Тихият характер на Поул е едно голямо предимство за него и е по-добре един наставник да не прави толкова демонстрации, ако ме разбирате за какво говоря", завърши сър Алекс.