Рио Фърдинанд е започнал преговори с ръководството на Манчестър Юнайтед за нов договор. Интересния момент е, че босовете са поискали от футболиста да се съгласи на здраво орязване на заплатата.

В момента англичанинът прибира 120 000 паунда седмично. От клуба са готови да преподпишат с него, но само ако се съгласи на 70 000 паунда на седмица, информира Goal.com.

Договорът на опитния защитник на стадион "Олд Трафорд" изтича през 2013 година и сър Алекс Фъргюсън иска да го задържи поне до 2014 година.

От известно време 33-годишният ас е свързван с отбори от Русия, САЩ и Китай, но той не крие своето желание да остане в Юнайтед и да играе футбол на най-високо ниво.

Въпреки постоянните болки в гърба, Фърдинанд изигра цели 37 мача за Манчестър Юнайтед този сезон и според медицинския щаб на клуба той може да играе за отбора поне до 35-годишна възраст.

През март месец мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън бе заявил, че Фърдинанд  е още много млад за поста централен защитник и може да продължи да играе още дълги години.

През лятото на 2010 година мениджърът на Тотнъм Хари Реднап се пробва да вземе бившия защитник на Уест Хям в лондонския Тотнъм, но опитите му удариха на камък и Рио продължи да носи екипа на "червените дяволи".