Рио Фърдинанд най-накрая сложи сам на сапунката, която сам създаде около участието си в националния отбор на Англия, като официално прекрати кариерата си в националния отбор.

Преди няколко месеца защитникът на Манчестър Юнайтед предизвика много полемики, след като отказа повиквателната на Рой Ходжсън с доста странното обяснение, че не може да си наруши графика.

Това предизвика вълна от недоволство от почти всички английски фенове, с изключение на тези на "червените дяволи" и по време на мачовете на Англия главно като гост на Сан Марино агитката скандира обиди към Фърдинанд.

Същевременно преди няколко дни 34-годишният защитник обяви, че иска да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед и явно е решил да фокусира вниманието си изцяло върху клуба.

"След голям размисъл, реших, че сега е правилното време за мен да се оттегля от международния футбол", заявява в специално изявление Фърдинанд.

"На 34-годишна възраст, чувствам че е правилно да отстъпя встрани и да оставя младите играчи да дойдат, което ми позволява да се концентрирам върху кариерата си в клуба. Отборът изглежда в чудесна форма и има прилив на млади, талантливи играчи, които израстват от школите, което говори добре за бъдещето".

"Считам за голяма чест и привилегия това, че представлявах страната на всяко ниво от 17-годишна възраст. Винаги съм бил горд да играя за Англия. Бих искал да пожелая на Рой и тима всичко най-добро в бъдещите турнири".

"Голямо благодаря на феновете, мениджърите, треньорския щаб и играчите, с които работих заедно. Беше невероятно пътешествие".