Футболистът на Манчестър Юнайтед Шинджи Кагава реагира остро на въпрос защо е резерва в редиците на английския първенец Манчестър Юнайтед.

"Моля попитайте Дейвид Мойс защо не играя", отсече офанзивният полузащитник след приятелския мач между Япония и Гана.

"Разочароващо е да не можеш да играеш, но днешният гол отново ми дава увереност. Сега ще се върна в моя клуб и ще продължа да се надявам да получа шанс за игра", добави бившият футболист на Борусия Дортмунд, който все още не може да се наложи на стадион "Олд Трафорд".

"Трудно е когато не играеш редовно. Има дни, в които разочарованието е по-силно отколкото в други дни, то идва като на вълни", продължи техничарят, играл само седем минути за "червените дяволи" този сезон.

"Така че за мен е хубаво, че се завърнах в Япония, че играх и вкарах гол. Почувствах се добре. Трябва да продължа да работя здраво. Ще се боря за мястото си в Юнайтед. Сигурен съм, че моят шанс ще дойде", завърши своя коментар Кагава.

Африканците откриха резултата в средата на първата част чрез Франк Ачеампонг, но именно Кагава изравни резултата в 50-тата минута.

В средата на второто полувреме Ясухито Ендо даде аванс на "самураите", а двайсетина минути преди края на срещата Кейсуке Хонда оформи крайното 3:1 в полза на своите.