Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Руни поиска отборът да се реваншира пред феновете си в предстоящото дерби с Ливърпул за Купата на Лигата.

В неделя Червените дяволи загубиха катастрофално градското дерби срещу Сити с 1:4 и се смъкнаха в средата на класирането с две поражения от първите 5 срещи.

„Това са неща, които трябва да бъдат преодолявани. Сега имаме друг важен мач срещу Ливърпул, в който можем да се реваншираме пред феновете си. Трябва да забравим поражението и да спечелим предстоящия двубой. Никога не е приятно да губиш, но за радост имаме възможност бързо да се върнем на победния път" изтъкна той.

Иначе голмайсторът обяви, че тимът просто е играл много слабо в дербито. „Не бяхме на ниво. Знаем, че трябва да се подобрим и да спрем да допускаме подобни леки голове. Не е хубаво да паднем от Сити. Това е лош резултат и сме крайно разочаровани" коментира Руни.

Той вкара почетния гол за отбора си и бе единственият, когото Дейвид Мойс похвали за представянето. С попадението нападателят стана №1 по голове в градските дербита с 11, но това не го топли.

„Хубаво е, че вкарах, но този гол не означава нищо. Най-важни са точките, а ние не взехме нито една" категоричен е играчът.