Полузащитникът на Манчестър Юнайтед и Белгия Маруан Фелаини ще играе с шина на китката в предстоящите световни квалификации срещу Хърватия и Уелс.

Футболистът получи контузия в тази част на ръката и се заговори, че може веднага да бъде опериран, което ще го извади от игра до декември. Той пострада срещу Шахтьор миналата седмица и не игра срещу Съндърланд в събота.

Фелаини обаче се присъедини към националния си отбор и тренира с него, като носеше на китката предпазна превръзка.

Селекционерът на Дяволите Марк Вилмотс потвърди, че става въпрос за увредени връзки и операция наистина ще се наложи, но тя може да се състои по-късно, така че халфът ще бъде на линия за предстоящите двубои. Счита се, че играчът ще легне под ножа едва през декември.

„Въпреки слуховете, че полузащитникът ще трябва веднага да бъде опериран и да не играе известно време, той ще носи специална шина в световните квалификации срещу Хърватия и Уелс“ пише в сайта на Юнайтед.

Белгийците имат 5 точки аванс пред хърватите в своята квалификационна група и дори да загубят в Загреб, ще могат да си гарантират място на световните финали с победа над Уелс във вторник.